10, media de intrare la „Radu Negru“

0
157
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Emoţiile absolvenţilor de gimnaziu s-au încheiat ieri. Aceştia au aflat la ce liceu au intrat şi unde vor învăţa patru ani de acum încolo. Zilele acestea elevii se vor prezenta la liceul la care au fost declaraţi admişi pentru a se înscrie. Totuşi, cei care au optat pentru Liceul Teologic Constantin Brâncoveanu“ vor mai avea de trecut o probă de foc.

Medii mai mari ca anul trecut

Absolvenţii clasei a opta pot răsufla uşuraţi. Ieri s-a afişat rezultatul repartizării computerizate. La patru licee făgărăşene, toate locurile au fost ocupate. La Colegiul Naţional „Radu Negru“ a fost înregistrată cea mai mare medie din judeţ – 10.

„Este şi şansa colegiului nostru, că această elevă foarte bună, de la Şcoala Generală Recea, a ales să înveţe la noi. Am înţeles că este un copil deosebit şi ne-am bucurat că a ales liceul nostru. Ea putea să aleagă orice alt colegiu de renume din Braşov, dar preferat să vină la noi“, a declarat directorul Colegiul Naţional „Radu Negru“, prof. Elena Micu.

Faţă de anul trecut, în acest an colegiul a înregistrat medii mult mai mari. „Mediile de admitere sunt mai mari decât anul trecut. La secţia Matematică-Informatică, la cele trei clase, ultima medie de admitere înregistrată anul trecut a fost 6,77, iar acum este 8,25. La Ştiinţele Naturii, media de anul trecut a fost 8, iar acum este 8,42, La Ştiinţe Sociale, media a crescut de la 7,88 anul trecut, la 8,31 anul acesta. Peste tot stadardul calităţii este mai mare în acest an“, a mai adăugat Elena Micu.

14 locuri libere la Liceul Teologic

Mai sunt totuşi elevi care nu au scăpat de emoţii. Este vorba de cei care doresc să urmeze Liceul Teologic „Constantin Brâncoveanu“. Aici a fost organizată înscrierea absolvenţilor, la începutul lunii iunie. Pentru că nu au fost ocupate toate cele 30 de locuri, conducerea a hotărât să mai organizeze un examen.

„Copiii admişi în urma acestor probe de aptitudini vor fi sigur admişi la noi la şcoală. Asta, în general. Am menţinut aceste probe de aptitudini în prima etapă a admiterii, când 16 elevi au fost admişi pe 30 de locuri, rămânând astfel 14 locuri pentru cea de –a doua etapă. Aceasta va demara în ziua de 14 iulie, când se vor face înscrieri, iar în 15 iulie se va susţine examenul prepriu zis“, a spus Ioan Matic, directorul Liceul Teologic „Constantin Brâncoveanu“.

Cea mai mare medie cu care s-a intrat anul acesta a fost înregistrată la Colegiul Naţional „Radu Negru“, media 10. La Colegiul Naţional „Doamna Stanca“, cea mai mare medie a fost 9,28

La Grupul Şcolar Dr. Ioan Şenchea s-a intrat cu 8,96, iar la Colegiul „Aurel Vijoli“, cea mai mare a fost 7,67. Zilele acestea, absolvenţii declaraţi admişi vor trebui să se prezinte la instituţiile şcolare pentru a se înscrie.

(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ