10 cm de zăpadă pe Transfăgărășan

0
105
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan. Joi dimineață, angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel.
Pe parcursul zilei a nins în continuare iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade, stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm.
„Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă”, transmit reprezentanții DRDP Brașov. Șoseaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C, are o lungime de 152 de km și leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km, prin judeţele Argeş şi Sibiu. Șoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac. În perioada 28 iunie – 30 octombrie 2021, DN 7C – Transfăgărășan este deschis integral,  din localitatea Bascov, județul Argeș, unde este km 0 și până la intersecţia cu DN , la km 152. Timp de 8 luni din an, drumul este închis pe o porţiune de aproximativ 27 de kilometri, pe porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 Piscu Negru – jud. Argeş şi kilometrul 130,8 Bâlea Cascadă – jud. Sibiu, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci sau alunecări de teren.
Sursa:bizbrasov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ