1 Decembrie cu spectacol

0
81
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

1 Decembrie, Ziua Naţională a României, va rămâne mult timp de acum încolo în inima făgărăşenilor. A fost o zi maraton în centrul oraşului, o zi care a angrenat sute, chiar mii de oameni dornici să sărbătorească aşa cum se cuvine ziua românilor.

De la primele ore ale dimineţii a avut loc un ceremonial militar şi religios, cu depunere de coroane şi buchete de flori la Troiţa din spatele Catedralei Ortodoxe „Sfântul Ioan Botezătorul“.
Bineînţeles micuţii au putut admira şi parada militară. „La o aşa zi importantă pentru poporul nostru, militarii din Făgăraş, reprezentaţi prin Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte, nu puteau să fie în altă parte decât acolo unde bate inima oraşului. La toate manifestările organizate în garnizoană, alături de Primăria şi Protopopiatul Făgăraş, militarii noştri au participat atât la ceremonialul de depunere de coroane, cât şi la punctul culminant al zilei, retragerea cu torţe“, a spus lct. col. Ginel Blaga, de la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte Făgăraş.


Un moment solemn a fost premierea mai multor personalităţi marcante din Ţara Făgăraşului, atât foşti deţinuţi politici cât şi veterani de război. Printre aceştia s-au numărat fostul deţinut politic Ioan Roşca şi artistul plastic Virgil Câlţia.

Dar şi personalităţi din Ţara Făgăraşului care s-au remarcat pe plan sportiv au fost premiaţi de către municipalitate. „Suntem în cantonament cu echipa şi am răspuns cu tot sufletul la invitaţia domnului primar, căruia îi mulţumesc pentru că am avut ocazia să fiu alături de oamenii din Ţara Făgăraşului cu care am crescut. Doresc să transmit şi eu tuturor românilor La mulţi ani şi să ne dea Dumnezeu mai mult noroc în viaţă în viitor“, a spus Mariana Târcă, antrenor la Corona Braşov.

„Am fost invitat de către Primăria Făgăraş pentru a primi o diplomă de onoare. Cu această ocazie vreau să le şi mulţumesc pentru sprijinul acordat, de a putea să mă deplasez la Campionatul Mondial din Australia şi sper că am făcut cinste sportului făgărăşean“, a spus şi Ioan Râmbeţ, antrenor karate.
Timp de câteva ore pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură copiii de la şcolile şi liceele din municipiu au cântat şi au jucat dansuri populare, din Ţara Făgăraşului. „Am avut surprinderea şi, totodată, bucuria de a deschide festivităţile prilejuite cu ocazia Zilei Naţionale a României. Este o zi importantă pentru noi, pentru copiii noştri şi sper ca această zi să rămână în sufletele tuturor românilor“, a spus Ion Negrilă, directorul Şcolii Gimnaziale „Ovid Densuşianu“. „Da, şi Colegiul „Aurel Vijoli“ participă la aceste festivităţi. Avem foarte mulţi copii talentaţi, este sărbătoarea noastră, a tuturor românilor, şi toţi trebuie să participăm cu bucurie“, a spus Vasile Ţifrea, directorul Coleigului „Aurel Vijoli“. „Şi Colegiul Naţional „Doamna Stanca“ este prezent în cadrul comunităţii făgărăşene. Le spun şi eu tuturor făgărăşenilor La mulţi ani cu ocazia Zilei Naţionale. Am participat şi la paradă, acum şi la spectacol, am participat şi la concursul de drapele“, a spus Nicolae Postolache, directorul Colegiului Naţional „Doamna Stanca“.


Municipalitatea a ţinut ca întreaga zi de sâmbătă să fie dedicată Zilei Naţionale a României. „O zi dragă făgărăşenilor, o zi dragă românilor, eu mă bucur că, măcar o perioadă, vremea ne-a lăsat în pace şi mă bucur cel mai mult pentru că am văzut mulţi tineri, mulţi oameni în vârstă. Şi e bine că ne-am adunat cu toţii, măcar de Ziua Naţională a României şi am celebrat şi valorile pe care le avem“, a spus Sorin Mănduc, primarul municipiului Făgăraş.
Iar oamenii prezenţi la eveniment au fost foarte încântaţi întregul program. „Mi-a plăcut foarte mult ceea ce am văzut aici. Mă bucur că au fost în centrul atenţiei copiii de la toate şcolile din Făgăraş. Şi acolo sunt adevărate talente, care trebuie valorificate şi bineînţeles, cunoscute de către toţi oamenii“, „Este pentru prima dată când se organizează o astfel de zi maraton, am avut ce vedea aici. Copiii au fost minunaţi, iar vremea chiar a ţinut cu ei. După cum se vede, sunt sute de oameni aici şi nu doar părinţii şi bunicii, ci şi făgărăşeni dornici de un spectacol frumos“, au spus cei prezenţi.
(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ