Noaptea Muzeelor în acest weekend. Cetatea Făgărașului vă așteaptă!

0
313
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 14-a ediţie. Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 200 de instituții culturale si organizații. Muzeul Valeriu Literat din Făgăraș se numără printre ele. Așadar, turiștii dar și făgărășeni sunt invitați să viziteze gratuit Cetatea Făgărașului.

Cetatea Făgăraş are o istorie de peste 600 de ani şi a fost locul balurilor organizate de doamna Stanca, cetate de apărare, dar şi închisoare. Acum este muzeu şi merită vizitată. Este unul dintre cele mai frumoase castele din lume, potrivit jurnalistilor de la Hopper. Cetatea are 66 de încăperi, întinse pe cinci niveluri. Turiştii pot admira arhitectura cetăţii, dar pot vedea şi temutele obiecte, camerele de tortură, Turnul Roşu, Turnul Temniţă, dar şi fosta Cramă.
Turiştii pot vizita şi Muzeul Ţării Făgăraşului „Valer Literat“, care se poate mândri cu un patrimoniu de peste 20.000 de piese.

Programul de vizitare sâmbătă va fi între orele 18.00 și 24.00, ultima intrare fiind ora 23.00, atunci când se va putea vizita muzeul gratis.

Sursa foto: Biz Brasov

LĂSAȚI UN MESAJ