Hai în fustă ș-ie pe 24 iunie în centrul Făgărașului! Doamnele participante vor primi cadouri de la o invitată specială!

0
932
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ziua Universală a Iei este sărbătorită, în fiecare an, pe 24 iunie, pentru a promova cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. Bluza tradițională românească este celebrată de români odată cu Sânzienele și cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită pentru prima dată anul acesta și la Făgăraș. Evenimentul se va numi „Hai la fustă ș-ie“.

Doamnele care vor să participe la eveniment sunt așteptate să se înscrie. Pentru a arăta cât de mult o prețuiesc, oameni din peste 50 de țări din lumea întreagă îmbracă ia în această zi de sărbătoare. Popularitatea iei românești a crescut atât de mult, încât vedetele internaționale au început să o poarte ca ținută în tendințe. O altă veste bună este că doamnele care vor participa la evenimentul organizat în 24 iunie vor primi un cadou special de la Veronica Soare.

Veronica Soare este… aşa cum îi spune şi numele, ca o rază de soare pentru cei din jurul ei. Ea a făcut două călătorii, pe miraculosul drum al Sfântului Iacob. Practic ea a străbătut pe jos cei 880 de kilometri ai Camino de Santiago, ca să strângă bani pentru  copii. Camino de Santiago este o rută care se parcurge în medie într-o lună şi jumătate, pleacă din Franţa şi traversează Pirineii în Spania pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul.

Punctul culminant al călătoriilor iniţiatice a fost mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii, Sfântul Iacob. În misiunile ei, Veronica Soare a apelat la ajutorul oamenilor care au putut cumpăra, simbolic, paşi în călătoria ei, donând astfel pentru Asociaţia „Inima Copiilor”.

Sursa foto:www.miscareaderezistenta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ