„Sperăm să trăim cu toţii bucuria promovării“

1
37
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Interviu cu Adrian Hârlab, antrenorul echipei de fotbal CSM Făgăraş

Perioada se iarnă pregătitoare pentru returul campionatului este considerată de fotbalişti cea mai dificilă. Acumulările fizice sunt prioritare, iar echipele care nu au posibilitatea unei pregătiri centralizate în Antalya sunt nevoite să înfrunte condiţiile vitrege ale iernii de acasă. Printre echipele care se găsesc în această situaţie se află şi CSM Făgăraş. După un parcurs fără cusur în turul campionatului, încheiat fără înfrângere, făgărăşenii se pregătesc asiduu pentru un retur la fel de bun, dar mai ales pentru a fi în formă maximă la barajul de promovare în Liga a III-a. La jumătatea lunii ianuarie, echipa şi-a reluat pregătirea, iar între timp a efectuat şi un cantonament centralizat, timp de o săptămână, la Sâmbăta de Sus. Antrenorul Adrian Hârlab ne-a împărtăşit câteva impresii despre modul cum a decurs pregătirea şi de felul cum au răspuns băieţii la efort, în interviul care urmează:

Rep: Cum a decurs pregătirea centralizată?
A.H: Am exploatat foarte bine această perioadă de pregătire care a decurs în condiţii bune. Din păcate, timpul a fost cel care ne-a creat mari probleme: a fost ger şi zăpadă destul de mare.


Rep: Care au fost condiţiile de pregătire?
A.H: Am avut condiţii foarte bune atât de cazare, cât şi de masă. În privinţa antrenamentelor, acestea au decurs bine, axându-ne în principal pe pregătirea fizică. Dimineaţa s-a lucrat fizic, cu alergări şi circuite în forţă, iar după masă tehnico-tactic, pe un teren aflat în apropierea cantonamentului.

Rep: Cum au răspuns băieţii la efort?
A.H: Am fost mulţumit în totalitate de felul cum s-au pregătit, iar disponibilitatea lor la efort a fost bună. Au jucat şi un amical cu divizionara B, Dunărea Galaţi, încheiat la egalitate, 1-1, în care, din punct de vedere fizic, au stat bine, în condiţiile unui teren foarte greu, acoperit cu zăpadă.

Rep: Ce noutăţi sunt în cadrul echipei?
A.H: Ca noutăţi la echipă, au sosit doi jucători experimentaţi. Este forba despre portarul Harnagea de la Zagon şi Gal de la Viitorul Ghimbav. A revenit şi Roşu, care suferise o accidentare şi a lipsit o perioadă lungă; el se pregăteşte normal acum.


Rep: Din punct de vedere numeric, dar şi valoric, sunteţi mulţumit de lot?
A.H: Avem un lot echilibrat, cu jucători tineri, dar şi experimentaţi. Pe lângă cei doi enumeraţi mai sus, îi mai amintesc pe Onciu şi Marşavela. Deci şi din acest punct de vedere sunt mulţumit.

Rep: Cum va decurge pregătirea în continuare?
A.H: După cantonament, vom face pregătirea la baza sportivă proprie şi ea va continua cu accentul pe factorul fizic. Atât cât ne va permite şi starea timpului nu vom neglija şi partea tehnico-tactică şi bineînţeles, vom mai susţine câteva jocuri de verificare.

Rep: Ce aşteptaţi de la retur?
A.H: Vreau ca în retur fiecare joc să fie tratat la fel de serios, ca o finală, iar la sfârşit să ne bucurăm cu toţii de promovarea echipei în divizia „C”. Şi în Cupa României ne dorim să avem un parcurs cât mai lung.

A consemnat Silviu COMAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ