„Românul s-a născut zamolxian“

0
38
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Casa Municipală de Cultură a fost miercuri, 25 august, gazda unui eveniment mai special pentru iubitorii de carte. Scriitorul Octavian Sărbătoare a lansat cartea „Românul s-a născut Zamolxian“. Zeci de tineri făgărăşeni, dar şi prieteni au ţinut să-i fie alături.

Zeci de tineri făgărăşeni, dar şi prieteni, au ţinut să fie miercuri, 25 august, prezenţi la lansarea cărţii „Românul s-a născut Zamolxian“. Lucrarea schiţează, sub formă de întrebări şi răspunsuri, noul curent spiritual cunoscut astăzi sub numele de zamolxianism. „Este o nouă paradigmă, lansez o paradigmă care cumva concurează cu paradigma actuală „românul s-a născut creştin“. În principal, este vorba de reconsiderarea şi reevaluarea moştenirii strămoşeşti, moştenirii tradiţionale a poporului român, ca fiind o bază pe care, ulterior s-a format creştinismul de-a lungul secolului“, a spus scriitorul Octavian Sărbătoare.

„Fidel politicii noastre de promovare a actului cultural autentic de bun simţ şi de bun gust, ne-am bucurat la propunerea domnului Sărbătoare, cel care, în urmă cu trei ani, venea şi ne ajuta să-l sărbătorim pe Mircea Eliade la centenar. Acum, domnul Sărbătoare recidivează, se întoarce din nou de la mii de kilometri în Făgăraş şi vine să ne propună, în această criză economică, spirituală, un alt fel de spiritualitate“, a spus directorul Casei Municipale de Cultură, Mihai Giuriţan.

Scriitorul Octavian Sărbătoare a scris peste 30 de cărţi până în prezent. S-a născut în 1952 şi din 1987 trăieşte în Australia. Este autorul unor cărţi de cercetare în domeniul social cât şi de beletristică, în limbile engleză şi română.

(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ