„Dor Făgărăşan“ a lansat un nou album

1
279
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Muzica populară a răsunat vineri în Cetatea Făgăraşului. Grupul folcloric „Dor Făgărăşan“ şi-a lansat cel de-al doilea CD. Albumul cuprinde cântece tradiţionale din zona noastră, interpretate în cel mai autentic mod de cei opt  solişti locali.

Sala Dietei din Cetatea Făgăraşului a fost neîncăpătoare în după-amiaza zilei de vineri. Zeci de făgărăşeni au venit să ia parte la lansarea celui de al doilea CD al grupului folcloric „Dor Făgărăşan“, grup din care fac parte Mariana Şandru, Viorica Cerbu, Mioara Marinca, Mioara Greavu, Diana Gribincea, Gheorghe Malene, Flaviu Florea şi Marius Lupu.

Dacă primul album al grupului a fost unul de colinde, cel de-al doilea cuprinde doar cântece populare, în număr de 13. În realizarea lui, interpreţii grupului au încercat să culeagă cele mai vechi cântece, ce ilustrează tradiţii şi obiceiuri făgărăşene.

„Este un dublu eveniment pentru noi. Un nou album cu cântece de grup, de şezătoare, de cătănie, de uliţă. Acest eveniment a fost alăturat unei lansări de carte. Este vorba de volumul braşoveanului Emil Stoian, o carte-document care vorbeşte despre vizita familiei regale în Transilvania, în anul 1919“, a declarat coordonatoarea grupului folcloric, Mariana Şandru.

Dacă toată lumea se aştepta ca evenimentul să înceapă cu un concert al grupului folcloric, nu a fost aşa. Organizatorii le-au pregătit participanţilor o surpriză. În deschiderea programului, autorul braşovean Emil Stoian şi-a lansat prima sa carte.

„Suntem în Cetatea Făgăraşului, în acest centru de mare cultură românească, un loc binecuvântat de Dumnezeu şi lansăm o carte numită „Întâia vizită în Transilvania a Regelui Ferdinand şi Reginei Maria“. Am ales să o lansăm aici pentru că în această primă vizită, cuplul regal a fost primit şi la Făgăraş“, a spus autorul cărţii, Emil Stoian.

Concertul de muzică populară a încheiat evenimentul cultural, spre bucuria celor prezenţi.

(Iulia Grecu)

1 COMENTARIU

  1. SINCERE FELICITARI .SUNTETI GROZAVI,AVETI UN REPERTORIU BOGAT,MELODII FRUMOASE,CARE MERG LA SUFLET.PEDEASUPRA SUNTETI FOARTE TINERI SI FRUMOSI.CINSTE VOUA.

LĂSAȚI UN MESAJ