„Cu EI ne mândrim“

36
63
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Presa abundă de exemple în care românii fac fapte nedemne. Deja străinii ne cataloghează ca o naţie de infractori. Ne dor aceste lucruri, ne doare faptul că suntem băgaţi cu toţi în aceeaşi oală. Tot presa mai popularizează unele clasamente date publicităţii de organisme internaţionale, în care România apare pe locuri codaşe, aproape indiferent de domeniu. Sunt tot atâtea motive de ruşine pentru noi, chiar dacă nu suntem vinovaţi nici pentru faptele penale ale infractorilor români şi nici pentru incompetenţa şi corupţia guvernanţilor.

De multe ori, presa este acuzată că popularizează excesiv asemenea exemple negative. Este în mare parte adevărat, chiar dacă niciun ziarist nu este masochist, să-i facă plăcere asemenea realităţi. Tocmai de aici provine şi demersul nostru, intitulat „Cu EI ne mândrim“. Pentru că sunt destui români cu care merită să ne mândrim, dar pe care nu îi cunoaştem suficient, pentru că nu apar în lumina reflectoarelor. Ne propunem să îi scoatem de acolo, din penumbră, să vi-i arătăm, să-i popularizăm. Şi pentru că suntem un ziar local, ne vom referi la personalităţi din oraşul nostru.

„Această campanie e menită să nominalizeze personalităţi ale Făgăraşului, poate prea puţin cunoscute spaţiului public. Acei profesionişti tăcuţi, care nu apar în spaţiul public şi e păcat. Concret, am stabilit patru domenii: profesori, oameni de cultură, medici şi sportivi. Am încercat câte 20 de nominalizări la fiecare domeniu, pe care le vom publica pe site. Ele vor apărea sub forma unui sondaj, unde personalităţile vor fi votate de cititorii formatului electronic al ziarului, pe www.tvfagaras.ro. Fiecare domeniu va avea o expunere care va dura trei săptămâni pe site, iar la final, fiecare din cele patru domenii va avea un câştigător, care va fi premiat într-o gală, care va vea loc la sfârşitul lunii februarie“, a spus Alexandru Gherghe, directorul Grupului de Presă Făgăraş.

Primul domeniu care va fi supus votului cititorilor va fi cel al cadrelor didactice.  „Nominalizările profesorilor au fost făcute chiar de către colectivele de cadre didactice. Am contactat conducerile liceelor şi şcolilor generale din municipiu, iar acestea au răspuns cu multă solicitudine demersului nostru. Trebuie să menţionez faptul că a trebuit să ne limităm la profesorii aflaţi în activitate. Regretăm faptul că n-am putut cuprinde în clasament numele unor dascăli de elită pe care i-a avut oraşul nostru, acum pensionaţi. A trebuit să ne limităm la un număr de 20 de persoane“, a spus redactorul Mihaela Bărgăoanu.

Aşadar, începând din această săptămână votaţi pe www.tvfagaras.ro pentru cel pe care îl consideraţi profesorul făgărăşean cu care vă mândriţi.

36 COMENTARII

 1. Ati uitat ca de obicei societatea civila , asociatiile non guvernamentale.
  Nici nu ma asteptam sa fie altfel.
  Suntem mai cunoscuti si apreciati in tara decit in municipiu.
  Pacat.

 2. Sunt foarte multi fagaraseni cu care ne mandrim! Tocmai de aceea nu vrem să ne oprim doar la o singură etapă a acestei campanii. În primăvară această acţiune a noastră va continua şi contăm şi pe sprijinul dumneavoastră. BZF.

 3. Il urmez si eu pe Alex,si va intreb de ce lipsesc de pe lista doamna Ionut Marcela,domnul Ionut Dorin,domnul Duta Traian?Nu stiu pe ce criterii a fost intocmita lista,dar nu este reprezentativa pentru profesorii din Fagaras.Multi din cei alesi de dumneavoastra,nu prea au ce cauta pe aceasta lista.

 4. Si eu ma intreb de ce printre nominalizati nu se afla si domnul profesor Pantelimon Cornea. Pe ce criterii s-a facut aceasta lista?

 5. Vasile Tifrea?! Serios?! Chiar este un profesor cu care ne putem mandri? De ce lipseste de pe lista doamna Teletin Valentina, prof chimie, Radu Negru? Pe langa faptul ca este foarte buna din punct de vedere didactic, ea a fost intotdeauna aproape de elevi. De fiecare data cand aveam o problema, preferam sa mergem la ea, chiar daca nu era diriginta la clasa noastra. Rusinica!!!

 6. Inca o data pentru cei care nu au citit cu atentie: „Nominalizările profesorilor au fost făcute chiar de către colectivele de cadre didactice. Am contactat conducerile liceelor şi şcolilor generale din municipiu, iar acestea au răspuns cu multă solicitudine demersului nostru. Trebuie să menţionez faptul că a trebuit să ne limităm la profesorii aflaţi în activitate. Regretăm faptul că n-am putut cuprinde în clasament numele unor dascăli de elită pe care i-a avut oraşul nostru, acum pensionaţi. A trebuit să ne limităm la un număr de 20 de persoane“

 7. Bine, am sa rectific. Sunt suparata pe conducerea liceului Radu Negru ca nu au nominalizat-o pe doamna Teletin. Cat despre Tifrea, banuiesc ca s-a autonominalizat.

 8. Se pare ca in ultima ora ies la lumina „performantele” de la Aurel Vijoli.Ar putea doamna sa faca o pauza la voting, ma indoiesc ca elevi de acolo au vreun habar sa deschida un calculator daramite sa gaseasca o pagina de web.
  Se pare ca tigania din combinat a ajuns departe.
  Pacat de campania BZF.

 9. Nu te indoi ,draga! S-ar putea sa ai mari surprize de unde nici nu te astepti…” Tigania din combinat” e si ea parte a orasului, importanta nu doar la vot ( oricare ar fi el ! ). Nu e nimeni de vina ca fostii sau actualii elevi ai atator alti buni profesori nu au aflat,nu sunt interesati,nu pot sau nu vor sa voteze. AICI,important e sa participi. „Tigania” participa. Aici e diferenta!

 10. Da draga mea ai dreptate, dar nu era o jignire adusa intelectului elevilor de acolo sau o chestie rasista(am o banuiala ca am mai multi prieteni tigani pe care ii consider pentru ceea ce fac si nu pentru ceea ce sunt decat tine).Nu e vina copiilor pentru un comportament sau altul, e vina sistemului in care traiesc:parinti, profesori si liberul arbitru.Sunt sigur ca si acolo se poate face o o schimbare in comportamentul unora atata timp cat au un reper.Aluzia mea era cu totul alta.

 11. Atunci ,poate imi oferi si mie un minut si ma faci sa inteleg la ce s-ar fi putut referi : „…..tigania din combinat a ajuns departe.” 🙂

 12. Te lovesti de ea in fiecare zi si nu iti dai seama?
  Atunci de ce ma intrrebi pe mine?
  Uita-te in jurul tau.

 13. Da,se pare si sigur traim in doua contexte diferite. Te intrebam pentru ca tu esti cel/ cea care a facut anumite afirmatii si incercam sa aflu unde ” bati”….Se pare ca mi-am pierdut timpul? Poate da…..poate nu ….. 😉

 14. 1.ai dreptate:in mod sigur traim in contexte separate.
  2.Un episod din dr.house are exact 45 de minute si exact timpul in care cineva a adunat 100 de voturi cat au adunat ceilalti in 4 zile la un loc intr-o campanie care teoretic e informala si recunostea meritele unor oameni care isi fac treaba sau nu si-o fac pe niste bani de mizerie.
  3.la treaba cu elevii de la vijoli am fost foarte clar, nu e vina elevilor ca nu se ocupa cineva de problemele lor si au ajuns sa fie considerati ca un batalion disciplinar al liceelor din Fagaras.
  4.colonia din combinat a fost tot timpu o masa de manevra si o sa fie in continuare si nimeni nu se baga acolo sa „dezinfecteze” locul pentru ca il pierde la alegeri.Cand am spus mentalitate de combinat la asta m-am referit: un loc de mizerie, furt si interese.
  Cred ca de data asta am fost foarte clar.

 15. Vasile Tifrea?Ma faceti sa rad!LIPSESC DE PE LISTA CU DESAVARSIRE PROFESORI CARE MERITA TOT RESPECTUL!Vasile Tifrea s-a nominalizat singur!!!!!!!!!sunt ferm convinsa.

 16. Punctual, ai fost foarte clar. Spre sfarsit insa : ” mentalitate de combinat….: …..mizerie,furt si interese.” . Tare mi-e teama ca cei care inca mai locuiesc in cartierul Combinat sunt doua categorii : cei care-si trimit copii spre scolile din zona centrala a orasului, si cei care nu-i mai trimit deloc. Deci marea majoritate a elevilor care merg la Vijoli vin de peste tot din zona Fagarasului si au o ” mentalitate de combinat” ?

 17. Daca de la Vijoli se scurge civilizatia catre oras atunci iti dau dreptate, am terminat cu mentalitatea de combinat.Dar de ce la Shenchea care era tot un liceu rau famat s-au schimbat lucrurile in ultimul timp, s-a facut ordine si se ofera o alternativa si pentru elevii care nu tintesc foarte sus, in general copii de la tara fara posibilitati financiare de continuare a studiilor, li se ofera acestora posibilitatea sa invete anumite meserii si au inceput sa fie implicati in diferite proiecte care sa ii scoata din rutina si programa asta scolara depasita?
  De ce ei au inteles schimbarea prin care trecem si se adapteaza la nou si dincolo nu?Asta e nedumerirea mea.
  Ce am scris mai sus nu are legatura cu votingul de fata, sau cu cine castiga pana la urma.Banuiesc ca toata campania asta nu e doar o chestie pur statistica, cred ca se doreste si altceva:promovarea celor care vor sa aduca o schimbare, o alternativa la ce se intampla acum in plan didactic si sustinerea acestora in viitor(sper ca nu in vreun interes electoral) si asta de e de apreciat.
  Acum am fost mai clar? 🙂

 18. Foarte clar 🙂 .Ma bucur ca m-ai lamurit cum e cu ” mentalitatea de combinat” 😉 ; cat despre nedumeriri e bine ca le avem si mai ales ca incercam sa aflam de ce. Cata vreme tinerii vor intreba cine ,ce ,cum , cand ,de ce ?…..e bine. Nu-i asa ,domnilor profesori ?

 19. sunt de acord cu tiganie romaneasca si cu faptul ca omul sfinteste locul  ,acest lucru s-a intimplat si la senchea se pare ca noua generatie vine din urma  dar si faptul ca cei din conducere le acorda  mai  multa  credibilitate si posibilitate de afirmare, cinste lor ,acelasi lucru il asteptam si de la radu-negru unde in ultimii ani  cirdasia si faima au facut casa buna dar atit,se intra greu (in fam.cadrelor didactice) dar iesire se face cu m uscaturi si suturi ,obtinem rez.la bac  cu  relatii dar daca ar fi pe corectitudine si fara ajutor nu se stie citi  au  lua acum examenul, asa  cred ca se intimpla si acum cu  aceste  voturi,lasati doar la  aprecierea elevilor si a parintilor acest  sondaj de opinie.

 20. 2 ore = 3 episoade din dr house, cam tarziu.eu am sezizat dupa un singur episod ca suntem in stare sa furam pana si un voting banal.ma gandesc cat o sa se fure in 14 ore la alegerile de la anul.cred ca tine de matematica sau …filozofia fiecaruia, nu?
  Pacat ca nu le deschide nimeni ochii la copiii astia ca dintr-un liceu sau o facultate singurul lucru care il poi invata e sa iti alegi singur calea in viata.parintii sunt prea debusolati si ei sa ii ajute iar profesorii care ar putea sa le fie un reper sunt putini in marea asta de plafonati pe care ii irita cei cu initiativa.

 21. cei care le deschid ochii sunt priviti ca incompatibili sau anacronici acetei societati de ce sa nu pup in c… pe director sau pe un sef de catedra sau  sa-l sap cu zimbetul pe buze pe  colegul cu initiativa. Ceilalti  stau si  dau din cap  in semn  apreciativ  dar  fara initiativa (mai  bine asa)  si  aste cred eu  le  este educatia  de acasa.  Deci  sa traiti  bine  atunci  si  nu  mai ridicati capul .

 22. Dupa parerea mea un singur lucru bun are cultura americana si exact pe ala ne incapatanam sa nu il importam: intalnirile alcoolicilor anonimi.Cred ca ar trebui o luam de la ei si sa o adaptaptam la ceva de genu:ma numesc Cutarescu si sunt roman, sunt dintr-un popor de corcituri, tradatori de cand ne-a facut mama noastra ne-a facut, ne f….m si cel ma bun prieten si daca s-ar putea si numai pentru 2 lei ca are alt farmec decat pentru o suta.
  Concluzie:pana nu ne iese din cap de la al mai mic la al mai mare ca nu suntem poporu’ ales si ca avem de lucrat la greu la imagine, comportament si bun simt nu o sa iesim din situatia asta veci pururi.

 23. va pare rau ca nu este pe lista prof Ionut de matematica?nici nu are ce cauta…….va  mai aduce-ti aminte primii ani de profesorat a lui la gen.1????un nesimtit….pe toti baietii ne batea….fara motive solide ci doar a arata ca este un dur  si copia pe comunistii din-naintea luiAm primit o palma peste ureche de la el in clasa a saptea…ca acum ca adult a trebuit sa ma operez la Viena la timpan…..de cate ori il vad …imi vine sa i-o intorc…….

 24. Ionut e paralel cu matematica. Nu are metoda, jigneste , bate, da tema cu nemiluita fara sa o verifice. Ce sa astepti de la un absolvent de Industrial .Am inteles ca abia a terrminat facultatea. Vine la scoala sa-ti demonstreze ca esti prost ca sa te duci la meditatii . Familia Ionut este in fond o familie de meditatori nu de profesori!!!!

 25. STIMATA REDACTIE VA ROG FACETI PRECIZARI LEGAT DE MODUL DE VOT  SI UNDE ANUME SE POT VOTA PROFII .EXISTA  SI PE  BZF.RO TABEL SI PE  TV FAGARAS TABEL.  SE  ADUNA LA SFARSIT  TOATE VOTURILE SAU NU.  SIN CIND  SE INCHEIE CAMPANIA PROFESORILOR.VA MULTUMESC.ROG UN RASPUNS.

 26. Stimata Carmen,
  Se poate vota atat pe bzf.ro cat si pe tvfagaras.ro. Atentie! Nu se poate vota decat o singura data de pe un calculator, pe fiecare site. La sfarsit se vor aduna voturile de pe bzf.ro si tvfagaras.ro. Sectiunea „profesori” din campania ” Cu EI ne mandrim”, se incheie in data de 05 decembrie 2011, cand se va trece la vot pentru urmatoarea sectiune.
  Multumim ca ne cititi!
  redactia

LĂSAȚI UN MESAJ